Nieuwsoverzicht

Ingebruikname Vermeulen-orgel Klundert & eerste optreden als huisorganist en artistiek leider

 

Ingebruikname Vermeulen-orgel te Klundert
Op zaterdag 27 januari a.s. zal Gerben Mourik het tweede orgel in de Stad Klundert (de v.m. Joh. de Doperkerk) in gebruik nemen met gevarieerd en verassend programma. Naast Gerben zullen ook kunstschilder Arjan Boone en panfluitiste Gerlinda van den Berg optreden.
Het Vermeulen-orgel (1955, afkomstig uit de H. Hartkerk te Den Bosch) is door Jan Bambacht / Consultare orgelbouw overgeplaatst, Mixtuur Orgels B.V. zorgde voor de nieuwe digitale speeltafel en voegde 9 registers toe, waardoor het aantal stemmen nu op 37 komt. Tevens bevat het orgel nu een setzer en diverse extra speelhulpen zoals sostenuni, pedaaldeling en sub- en superkoppels.
Het programma, wat het eerste optreden van Gerben als huisorganist en artistiek leider van de concerten van de Stichting Cultureel Klundert zal zijn, bevat een kleurrijke mix van klassieke orgelwerken & transcripties waarbij Arjan Boone ter plekke een schilderij zal creëren op basis van improvisatie. Gerlinda van den Berg zal o.a. werken van J. Francaix, Cl. Debussy en Arie J. Keijzer ten gehore brengen.
Tevens zal de programmering van het eerste halfjaar tijdens deze middag gepresenteerd worden. De aanvangstijd van het concert is 15.00, en de toegang is gratis!
Voor meer info: kijk op www.stichtingcultureelklundert.nl