Nieuwsoverzicht

Gerben Mourik benoemd als huisorganist en artistiek leider te Klundert

Op donderdag 12 oktober werd ‘De Stad Klundert’ geopend. De voormalige Joh. de Doperkerk is de afgelopen maanden omgebouwd tot een veelzijdig inzetbaar gebouw. Muzikaal heeft de goed klinkende ruimte veel te bieden; naast een concertvleugel zijn er binnenkort twee forse orgels beschikbaar; Het Marcussen-orgel (28 stemmen) wat op de galerij boven de ingang staat en het Vermeulen-orgel (42 stemmen) wat momenteel aan beide zijden van het koor wordt opgebouwd.

De Stichting Cultureel Klundert, die verantwoordelijk is voor het beheer van het gebouw wil door middel van concerten en educatieve projecten de instrumenten in de kerk promoten en heeft daarvoor Gerben Mourik (Stads-)organist te Oudewater aangetrokken. Gerben heeft zijn organisten-roots deels in Klundert liggen; was er van 2000-2006 organist van de Hervormde kerk en speelde in 2013 de ingebruikname van het Marcussen-orgel.

Hij zal verantwoordelijk zijn voor de halfjaarlijkse invulling van de concerten, daarnaast zal hij inzetbaar zijn tijdens de diverse soorten bijeenkomsten en evenementen die in ‘de Stad Klundert’ plaatsvinden zoals huwelijken, afscheidsbijeenkomsten, lezingen, tentoonstellingen en recepties.

Ook is hij betrokken bij de uitbreiding van het Vermeulen-orgel wat straks zal beschikken over 42 stemmen met daarnaast extra opties als: pedaal-deling, sostenuti en klavierwisseling.

Zijn eerste officiële optreden zal zijn op zaterdag 27 januari 2018 om 15.00 uur. Gerben zal dan het Vermeulen-orgel in gebruik nemen met een feestelijk en verassend concert. Daarna zal het promoten van de instrumenten een aanvang gaan nemen met o.a. improvisatie- en literatuur workshops, open speelmiddagen en het publiceren van filmpjes en audio-opnamen.