Concert

2015-08-21
11:30
Orgeltour Oudewater
Start in de Oud-Katholieke Kerk

In het kader van het 750 jarig bestaan van de stad Oudewater wordt er door de gezamenlijke kerken te Oudewater op vrijdag 21 augustus en zaterdag 22 augustus een 'Kerkenpad' georganiseerd.
Dit 'Kerkenpad' voert de deelnemers langs religieuze locaties in Oudewater. Op vrijdag 21 augustus zal in het kader van 'Kerkenpad' tevens een orgeltour langs 5 Oudewaterse kerkorgels in 4 verschillende kerken worden gehouden. De orgeltour staat onder leiding van de Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik.
De orgeltour start op vrijdag 21 augustus om 11.30 uur in de Oud Katholieke Kerk aan de Leeuweringerstraat. Daarna gaat de tour naar de Ontmoetingskerk (om 12.30 uur), de Sint Franciscuskerk (om 13.30 uur) en de Grote of Sint Michaëlskerk (om 14.30 uur). Deelname aan de orgeltour is gratis. De folder inzake 'Kerkenpad' en de orgeltour zal verkrijgbaar zijn bij alle deelnemende kerken en bij het TIP te Oudewater.
Langs Oudewaters Kerkenpad
'Langs Oudewaters Kerkenpad' is een gezamenlijk initiatief van zes kerken te Oudewater t.w. De Grote of Sint-Michaëlskerk, De Ontmoetingskerk, De Oud Katholieke Kerk, Bijbelgemeente Dabar, Ambassade van het Koninkrijk van God en de Sint Franciscuskerk. Het initiatief is genomen in het kader van 750 jaar stad Oudewater.