Oudewater – Audio-Visueel concert

stabat mater 2015

Oudewater – Kruiswegstatieconcert.

Vrijdagavond 6 maart 2015 zal er een uniek audiovisueel concert plaatsvinden in de Sint Franciscuskerk te Oudewater. De 14 zojuist gerestaureerde kruiswegstaties in de prachtig gerestaureerde kerk zullen het onderwerp van de avond zijn en deze zullen door filmbeelden van Kees Meijerink, tot in detail worden belicht. Deze beelden worden ondersteund door muziek en declamatie.
Het Herenkoor "St.Caecilia", olv. Monique van den Hoogen, zal de beelden aanvullen met de in het Gregoriaans gezongen "Stabat Mater"
Gerben Mourik (Stadsorganist van Oudewater) zal, op zijn bijzondere wijze, op de beelden improviseren
Elly-Ann van Luxemburg heeft een epos geschreven over de staties vanuit het gezichtspunt van Jezus. De teksten zal zij op deze avond declameren. Het zal wederom een indrukwekkende avond worden waarin beelden, muziek en declamatie elkaar afwisselen.
Tevens wordt op deze avond een boek met dvd gepresenteerd met de video-beelden, gregoriaans, declamatie, foto's en de orgelimprovisaties. Het eerste exemplaar zal door Burgemeester Verhoeve in ontvangst genomen worden. De aanvangstijd is 20.00.

Tip: Als u komt, neem een kussentje mee; de banken zijn nogal hard.
Uitvoering: R.K.Franciscuskerk Kapellestraat 13, 3421TC Oudewater, er is voldoende (gratis) parkeer gelegenheid.