Welkom

mourikU kunt op deze website informatie vinden over mijn activiteiten als organist, koorbegeleider en docent. 
U vindt ook informatie over de orgels waar ik organist was / ben.
De concertagenda wordt regelmatig bijgewerkt, zodat u een goed overzicht van deze activiteiten kunt bekijken; vaak is voorzien in programma-informatie.
Als u mij een mail wilt sturen kan dat uiteraard ook (via de contactpagina).
Verder staat er nog muziek op de site, die u kunt beluisteren dan wel downloaden.
Tenslotte is het ook mogelijk om via deze site cd's, downloads en bladmuziek te bestellen, verzending vindt op korte termijn plaats.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de site! Kijk ook op YouTube voor allerlei videos!

Gerben Mourik

Ga naar YouTube

Workshop en digitaal docu-concert rond Hans-Friedrich Micheelsen (1902-1973).


Op zaterdag 25 november zal er een workshop plaatsvinden rond de orgelmuziek van Hans-Friedrich Micheelsen. Dan is het 50 jaar geleden dat deze markante componist overleed. Op deze workshop kunnen deelnemers kiezen uit zijn grote hoeveelheid orgelmuziek: van de eenvoudige Organistenpraxis via de wat meer ingewikkelde Choral-Musik en het muzikanteske Holsteinisches Orgelbüchlein tot de grote Orgelkonzerte. Uitverkochte muziek is als scan via de cursusleider Gerben Mourik beschikbaar. Deze workshop vindt plaats op het Marcussen-orgel (1964) in de Stad Klundert van 10.00-14.00. Op dit orgel komen deze werken uitnemend tot hun recht. Er is plaats voor 5 actieve en 4 passieve deelnemers. Kosten actief: 70 euro, passief: 40 euro. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 23 november (de sterfdag van Micheelsen) komt er op het YouTube kanaal van Gerben Mourik een uitgebreid docu-concert beschikbaar. Daarin speelt Gerben de Orgelkonzerte I en II en delen uit de Orgelkonzerte IV en VII. Verder zijn er delen uit de Choralmusik I en III, de Organistenpraxis I/II/III en het Grenchener Orgelbüch ingespeeld. De instrumenten zijn o.a. de Marcussen-orgels in de Nicolaikerk te Utrecht en de Stad Klundert, het Van Vulpen-orgel in de Grote kerk te Brouwershaven en het Leeflang-Keijzer huispijporgel van Gerben Mourik. Ook zullen in deze documentaire unieke opnamen te horen zijn waarin Micheelsen zijn eigen werken (Holsteinisches Orgelbüchlein) speelt. Verder is er uniek fotomateriaal opgenomen.