Welkom

mourikU kunt op deze website informatie vinden over mijn activiteiten als organist, koorbegeleider en docent. 
U vindt ook informatie over de orgels waar ik organist was / ben.
De concertagenda wordt regelmatig bijgewerkt, zodat u een goed overzicht van deze activiteiten kunt bekijken; vaak is voorzien in programma-informatie.
Als u mij een mail wilt sturen kan dat uiteraard ook (via de contactpagina).
Verder staat er nog muziek op de site, die u kunt beluisteren dan wel downloaden.
Tenslotte is het ook mogelijk om via deze site cd's, downloads en bladmuziek te bestellen, verzending vindt op korte termijn plaats.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de site! Kijk ook op YouTube voor allerlei videos!

Gerben Mourik

Ga naar YouTube

Presentatieconcert Kampen!


Op zaterdag 24 Juni om 20.00 zal Gerben een nieuwe solo-cd presenteren, opgenomen op het beroemde Hinsz-orgel van de Bovenkerk te Kampen. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting Bovenkerk, die het -hoognodige- restauratiewerk financieel ondersteund. Op deze schijf staan werken van oud tot nieuw: van Scheidemann & Bach, de romantici Johannes Worp en Alexandre Guilmant tot modernere klanken van Jan Bonefaas en Bert Matter. Deze laatste werken zijn overigens wereldpremières! Natuurlijk heeft Gerben op de cd ook geïmproviseerd: en ook tijdens het concert in de Kampense Bovenkerk zal hij dat doen. Het programma deze avond zal – net als de cd- gevarieerd en veelkleurig zijn. Ook zal Gerben improviseren op verzoek. De toegang tot dit concert is gratis, voor en na het concert is er koffie en thee, daarvoor wordt een kleine vergoeding gevraagd. Van harte welkom!