Welkom

mourikU kunt op deze website informatie vinden over mijn activiteiten als organist, koorbegeleider en docent. 
U vindt ook informatie over de orgels waar ik organist was / ben.
De concertagenda wordt regelmatig bijgewerkt, zodat u een goed overzicht van deze activiteiten kunt bekijken; vaak is voorzien in programma-informatie.
Als u mij een mail wilt sturen kan dat uiteraard ook (via de contactpagina).
Verder staat er nog muziek op de site, die u kunt beluisteren dan wel downloaden.
Tenslotte is het ook mogelijk om via deze site cd's, downloads en bladmuziek te bestellen, verzending vindt op korte termijn plaats.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de site! Kijk ook op YouTube voor allerlei videos!

Gerben Mourik

Ga naar YouTube

Concerten Klundert

Back to the fifties: Kuieren door Klundert met koor en orgelmuziek.

Op zaterdag 8 juni a.s. vindt er in Klundert een unieke middag plaats in de Hervormde kerk en de Stad Klundert. Beide kerken beschikken over een orgel uit de 50-er én 60-er jaren van de 20e eeuw. Een tijd waarin men een heldere en kernachtige klank wilde, met bijpassende koor- en orgelmuziek. Huisorganist Gerben Mourik en dirigent Hans Jansen nemen u/ jou tijdens dit bijzondere wandelconcert mee in de wonderlijke (muzikale) wereld van die tijd. Het Haags Kleinkoor zal werken van o.a. Siegfried Reda, Ernst Pepping en Hugo Distler ten gehore brengen. Organist Gerben Mourik vult dit aan met orgelwerken van o.a. Hans- Friedrich Micheelsen, Willem Vogel en Arie J. Keijzer. Om 15.00 starten we in de Hervormde kerk (Kerkring 1). Om 15.45 vindt deel 2 van het programma plaats in de Stad Klundert (Molenstraat 33). Bij deze tocht hoort naast mondelinge toelichting een uitgebreid boekje met verdere informatie. Voor het bijwonen van de complete middag betaalt u slechts een klein bedrag (€12,50), na afloop is er in de Stad Klundert een drankje te verkrijgen. Van harte welkom!

 

 

Masterclass:

5 oktober 2024 zal Geert Bierling een masterclass geven rond het Marcussen orgel.

Tijd: 10.00-14.00 Meer info volgt binnenkort!