Concert

2019-05-25
13:00
Themamiddag VOGG
De Stad Klundert

Themamiddag en Jaarvergadering VOGG Klundert

Zaterdag 25 mei 2019 a.s. hoopt de VOGG haar jaarvergadering te houden in de voormalige Joanneskerk te Klundert. Deze kerk heet nu ‘De stad Klundert’. Naast het huishoudelijke gedeelte zal er deze middag een interessant programma worden gehouden rond het neo-barokke Marcussen-orgel en het romantische Vermeulen-orgel.
Het thema van de middag is: ‘De dialoog tussen (neo)-barok en romantiek’. Gerben Mourik, die als artistiek leider en huisorganist aan ‘De Stad’ verbonden is zal deze middag onze gastheer zijn. Gerben zal ons meenemen naar twee volstrekt verschillende ‘muzikale werelden’. Hij zal ons laten ervaren hoe we met beide typen instrumenten goed kunnen omgaan en het onderwerp in woord en klank belichten. Er zullen ook concrete aanwijzingen gegeven worden hoe de verschillende instrumenten tijdens de eredienst op een goede wijze gebruikt kunnen worden.
Er is deze middag ook gelegenheid op één van beide instrumenten een psalmbewerking voor te spelen. Gerben zal het gehoorde van positief getoonzet commentaar voorzien.
Als u een psalmbewerking ten gehore wilt brengen kunt u zich aanmelden bij a.de.ligt@kpnmail.nl.
Gerben zal de middag besluiten met een concert op beide orgels.
Vanaf 12:30 uur is er inloop met koffie. Het programma begint om 13:00 uur. De Stad Klundert vindt u aan de Molenstraat 33 te Klundert.
Iedereen is heel hartelijk welkom op deze informatieve middag.